Omgeving

Terschelling staat bekend om zijn schitterende natuur. Hieronder alvast een kleine greep van wat u in de omgeving van ons hotel kunt vinden.

De Boschplaat

Natuurreservaat De Boschplaat is een bezoek meer dan waard: wandelend, met de fiets of op de huifkar is dit prachtige gebied prima te verkennen.

Een huifkartocht boek je gemakkelijk bij Huifkar- en rijpaarden verhuur Terpstra. Handig want ze vertrekken bij ons in de straat!

Omgeving De Boschplaat
Omgeving Waddendijk

Waddendijk

Over de lengte vanaf West Terschelling tot en met Oosterend is een fietspad aangelegd aan de wadkant van het eiland. Langs deze waddendijk heb je een prachtig uitzicht over het wad. Diverse bankjes nodigen uit om even heerlijk te gaan zitten en te genieten van alles wat leeft, groet en bloeit op het wad.

Er zijn diverse overgangen richting de dorpen.

Op 1 km bij ons vandaan vind je dit prachtige stukje Terschelling.

Noordzeestrand

Via de Badweg, door het Hoornse bos en langs de ijsbaan, komt u bij het strand van Hoorn. Gemotoriseerd verkeer is op deze Badweg niet toegestaan dus pak je fiets of wandel er op je gemak naar toe.

Het strand is op nog geen 2 km van het hotel verwijderd, dus uitwaaien gaat gegarandeerd lukken!

Omgeving Noordzeestrand
Omgeving Natuurgebied De Koegelwieck

Natuurgebied De Koegelwieck

Op 2 minuten loopafstand, ten noorden van het dorpje Lies, ligt de Koegelwieck, de grootste secundaire duinvallei van Terschelling. Ontstaan tijdens een grote stuifperiode op het eiland in de 19e eeuw. Het kent een enorme plantenrijkdom en is daarom bescherm natuurgebied. Er lopen enkele wandelpaden door het kwetsbare gebied, waardoor u volop kunt genieten van dit mooie stukje Terschelling.